Ruilen en Retourneren

Ruilen en Retourneren

Ruilen en Retourneren

U hebt een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen de overeenkomst te herroepen, ingaande op de dag nadat u alle producten uit uw bestelling heeft ontvangen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, telefoon of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Vervolgens dient u binnen 14 dagen na de melding de producten aan ons terug te sturen. Het product kan alleen ongebruikt en in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw eigen rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren nadat u de herroeping kenbaar heeft gemaakt.

Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier om uw herroeping kenbaar te maken.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien de consument van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, dan zal hij het product met alle geleverde toebehoren, indien mogelijk, in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Uitzonderingen

Niet alle producten kunnen worden geretourneerd. De volgende producten vallen niet onder de zichttermijn van 14 dagen:

– Artikelen die slechts eenmaal kunnen worden gebruikt zoals screen protectors of reinigingsvloeistof.
– Producten die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden, zoals oordopjes en in-ear headsets waarvan de verzegeling is geopend
– Artikelen die, buiten onze schuld, beschadigd of incompleet zijn.
– Artikelen van merkproducten waarvan de verpakking niet aanwezig of (ernstig) beschadigd is.
– Wanneer een tegoedbon en/ of voucher is gebruik

Omgaan met het product

Tijdens de bedenktijd moet u zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Pak het product slechts in die mate uit of gebruik het alleen voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik maakt, moet u het product met alle geleverde toebehoren, in de originele staat en in de originele verpakking retourneren, conform onze verstrekte instructies.

Kosten van een herroeping

Als u een artikel wenst te retourneren zijn de kosten die u hier voor moet maken voor uw eigen rekening. Wij adviseren u om het artikel aangetekend en verzekerd aan ons te retourneren.

Waardevermindering van het product

Het kan zijn dat wij een waardevermindering in rekening brengen. Dit mogen wij doen als u bij de beoordeling van het product verder bent gegaan dan noodzakelijk was om de aard en kenmerken ervan vast te stellen, bijvoorbeeld als het incompleet, duidelijk gebruikt of beschadigd wordt geretourneerd. Uiteraard stellen we u hier altijd van op de hoogte.

Terugbetalingstermijn bij herroepingsrecht

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

Zakelijke aanschaffingen

Houd er rekening mee dat onze 14 dagen retourregeling een verlenging van het wettelijke consumentenrecht voor herroeping is. Dit betekent dat zakelijke klanten geen aanspraak kunnen maken op deze regeling.

Retourprocedure (kort)

Om uw retourzending zo soepel mogelijk af te handelen, verzoeken we u om de volgende stappen te volgen:

– Geef binnen 14 dagen na ontvangst bij onze klantenservice aan dat u een product wilt retourneren
– Vermeld altijd het ordernummer/factuurnummer van uw bestelling en geef eventueel de reden van retourneren op.
– Indien u het product wenst te ruilen voor een ander artikel, vermeld dan ook het artikelnummer van het vervangende product.
– Verzend het artikel binnen 14 dagen na melding met (een kopie van) de factuur en het retourformulier naar ons.
– U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging zodra wij uw retourzending hebben ontvangen.
– We starten met retourprocedure.
– In geval van herroeping zal het aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 werkdagen worden teruggestort op de door u opgegeven rekeningnummer.

Heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail: info@hotphones.nl.

Het product kunt u retourneren naar:

Hotphones.nl
‘t Plateau 12
3202 GM – Spijkenisse
Nederland

Herroepingsformulier

Download hier het herroepingsformulier

De waardering van www.hotphones.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 1708 reviews.